fbpx

Praktisk duelighedsbevis

Tag den praktiske del af et duelighedsbevis hos Sejlgo i Svendborg enten for motor eller i en sejlbåd. 

Duelighedsbevis hos sejlgo

Duelighedsbevis den praktiske del

Duelighedsbeviset er et officielt certifikat. Certifikatet består af en teoretisk del og en praktisk del.

Med et duelighedsbevis må du sejle en sejl- og motorbåde på op til 15 meter under dansk flag i hele verden. Vil du sejle både, der er længere end 15 meter, skal du have en eksamen i Yachtskipper 3.

Kurset indeholder kontrol og klargøring af båden inden sejlads, sikkerhedsudrustning, besætnings roller, kendskab til skibets motor, tovværk og knob samt styring af båden. Det er bl.a. et krav at du kan styre både efter kompas, lave en mand overbord manøvre og lave  havnemanøvre.

Når du har bestået den teoretiske og praktiske del af dueligheden, får du udstedt dit duelighedsbevis, som kan benyttes i både danske og internationale farvande.

duelighedsbevis regler

Duelighedsbevis praktik hos Sejlgo

Vores kursus i den praktiske del af duelighedsbeviset tager en hel dag og afholdes i forlængelse af den teoretiske del. 

Fra den 1. juli 2023 kan den praktiske del af duelighedsbeviset ikke længere tages i en speedbåd. 

Kurset gennemføres derfor for motor eller sejl i en sejlbåd. Du bestemmer selv og kan bestille begge typer hos os.

Vi har en maksimal kapacitet på 6 kursister pr. hold, hvilket sikrer rigeligt med tid til at øve de forskellige opgaver.

Kurser i pratisk duelighed

Hos Sejlgo tilbyder vi fysisk undervisning, som afholdes i Svendborg.

Hvis du ikke fandt et tidspunkt, der passer dig, kan du altid foreslå en dato til os her.

Kursus for motor

1500 kr.

1350 kr.

Inkluderet:

- Book flere deltager ved kassen

Ovenstående pris dækker over alt materiale + forplejning på dagen, derudover skal der betales 550 kr. til censor- og administrationsgebyr på prøvedagen

Kursus i sejlbåd

3500 kr.

3150 kr.

Inkluderet:

- Book flere deltager ved kassen

Ovenstående pris dækker over alt materiale derudover skal der betales 500 kr. til censor- og administrationsgebyr på prøvedagen

Sådan ser dagen ud

Vi tilbringer hele dagen ombord på båden. Dagen begynder med en gennemgang af bådens udrustning og motor. Vi diskuterer også tovværk og øver de grundlæggende knob, du skal mestre, såsom pælestik, dobbelt halvstik og klampeknob. Derefter er det tid til at tage på vandet. Her lærer du at manøvrere båden både ud og ind fra dens plads i havnen, at navigere efter et kompas og at udføre en mand overbord manøvre.

Ved dagens afslutning ankommer censor, og vi vender tilbage til vandet, forudsat at du har vist din viden om båden, dens udrustning, og din evne til at sejle den. 

Alt du skal vide inden kurset

Vi er på vandet hele dagen, så husk tøj der passer til vejret. Der vil være fuld forplejning på dagen i form af frokost og drikkevarer.

Kurset har ingen forudsætninger for erfaring med sejlads, men det anbefales på det kraftigste, at du har gennemført den teoretiske del i duelighed, før du hopper videre til den praktiske del.

Vi tilbyder beståelsesgaranti og skulle du mod alle forventninger dumpe kurset, kan du tage det igen – ganske gratis. Dog opkræves et nyt prøvegebyr. 

Vores undervisere

Vi prioriterer kvalitet og individualitet i alle vores aktiviteter. Når du deltager i vores duelighedskurser, vil du møde Troels og Joakim. Vi har kombineret erfaring med ungdommens gå-på-mod, hvilket giver os mulighed for at skabe en lærerig og underholdende dag for alle. Både Joakim og Troels har sejlet hele deres liv og har erfaring med kapsejlads og fritidssejlads. 

Troels Hald sejlgo underviser
Joakim Frost Skjellerup sejlgo underviser
Scroll to Top