Tag speedbådskørekort i Svendborg - Få det på én dag

Tag dit speedbådskørekort i Svendborg altså i et område der minder om det caribiske øhav – nemlig det sydfynske. Vi lærer dig alt om at sejle en speedbåd, sikkerheden i havnen og ikke mindst giver dig en fed dag på vandet. Hvis du allerede har et speedbådskørekort og gerne vil have genopfrisket nogle ting. Kontakt os endelig vi tilbyder gratis genopfriskningskurser.

Teoretisk og praktisk prøve

750 kr.

Inkluderet:

Ovenstående pris dækker over alt materiale & forplejning i form af frokost på dagen (ex. censor- og administrationsgebyr på samlet 550 kr.)

Bemærk: Vores meget erfarne instruktører sætter en sikker sejlads i højsædet og sørger for, at du får en god oplevelse! Når du tilmelder dig kurset, accepterer du, at du deltager på eget ansvar. Det er vigtigt du oplyser om eventuelle lidelser, så alle får en god dag på vandet

Selvstudie + praktisk prøve

400 kr.

Inkluderet:

Ovenstående pris dækker over alt undervisningsmaterialet derudover skal der betales 500 kr. til censor- og administrationsgebyr på prøvedagen

SPEEDBÅDSKØREKORT HOS SEJLGO​​

Få et speedbådskørekort

Speedbådscertifikatet som det også hedder, får du ved at gennemføre en teoretisk- og en praktisk prøve. Når du skal op til prøven, skal du blandt andet vise kendskab til søvejsreglerne, almindelig anvendelse af knob og stik, sikkerhedsudrustning og redningsudstyr. Det er alt sammen nyttig viden, når du skal føre en speedbåd forsvarligt og varetage sikkerheden optimalt.

Hvad lærer du til speedbådskørekort hos Sejlgo?

Du får intensiv teoriundervisning, samt undervisning i de praktiske øvelser på vandet, der skal udføres til den gældende prøve. På den måde bliver du klar til at sejle både sikkert og lovligt på blot én dag med lidt arbejde hjemmefra.

Speedsbådsprøven

Prøven består af en praktisk og en teoretisk prøve. Begge prøver aflægges over for den samme censor. Bestået forudsætter, at begge prøver gennemføres med et tilfredsstillende resultat.

Forberedelse

Ved tilmelding til vores kursus får du adgang til vores online materiale. På den måde kan du, når det passer dig, bruge tiden på forberedelsen. Det vil gøre dig velforberedt inden kursusdagen, som består af både teori, praksis og en afsluttende prøve. Er du ordblind, så fortvivl ikke! – hvis du blot informerer vores instruktør, så har vi det bedst mulige udgangspunkt hjælpe dig igennem forløbet.

Ønsker du et selvstudie?

Hvis du allerede har forståelsen for sejllads og gerne vil sidde med teorien i ro og fred, så kan du tage vores selvstudier. Her tilsender vi dig alt undervisningsmateriale lige efter du har tilmeldt dig. Når du føler dig klar til den praktiske prøve, tager du fat i os og vi booker den for dig. Typisk har vi 4 dage om ugen, hvor du kan komme op til en praktisk prøve.

Hvad koster det at tage speedbådskørekort?

– Et fysisk kursus 950 kr. plus censor og admin. gebyr på kr. 550 kr.
(prisen inkluder undervisningsmateriale og fuld forplejning i form af drikkevarer, tapas frokost samt the og kaffe.)

– Et selvstudie koster 400 kr. plus censor og admin. gebyr på 500 kr.

(prisen inkluder undervisningsmateriale)

Hvor er dit speedbådskørekort gyldigt?

Beviset er internationalt og kan bruges i det meste af verden.

Du bestemmer selv

Vi har kurser i både hverdage og weekender. Du bestemmer derfor selv hvornår du ønsker at tage dit speedbådskørekort. Tjek vores kursuskalender.

Dygtige og erfarne instruktører

Alle vores instruktører er alle sammen med med erfaring og en daglig gang i sejler branchen. Alle vores censorer og instruktører er certificeret hos Dansk Sejlerunion.

Små hold

Vi er allesammen meget forskellige når vi skal lære nye ting. Alle vores hold er mindre hold, således du som kursist får en mere 1:1 undervisningen - meget anderledes i forhold til mange andre sejlerskoler i Danmark

Kvalitet i undervisningen

Vi har skræddersyet vores helt eget undervisningsmateriale, som vi mener er det skarpeste på markedet. Undervisningen er baseret på mange års erfaringer, personlige fejltagelser og selvfølgelig gængse retningslinjer for undervisning af speedbådscertifikater i Danmark.

Masser af muligheder for at opgradere dine egenskaber

Vi udsteder alle tilgængelige beviser - speedbådscertifikater, duelighed- og vandscooterbeviser. Har du allerede taget et af vores kurser, så tilbyder vi rabat, hvis du vælger at tage flere. Skriv til vores kundeservice.

Gratis genopfriskningskurser

Hvis du allerede har et speedbådscertifikat, men ikke helt kan huske de basal ting, så kan du tage på et gratis genopfriskningskursus hos os.

Hvornår skal man have speedbådskørekort?

Der er som sådan ikke et tidspunkt, hvor man skal have et speedbådskørekort, men det vil kunne give dig en masse fede oplevelser på vandet. Og ja, faktisk passer det ikke helt, der findes tidspunkter, hvor et speedbådskørekort er et krav. Nemlig hvis du ønsker at være kaptajn på både over 4 meter med 25 HK i motorkraft eller mere.

OBS! Nye regler – ​​fra d.1 maj 2020 skal alle der manøvrere din speedbåd eller vandscooter have et speedbådsbevis eller vandscooter bevis. Før var det nok, hvis der var én ombord, som havde et gyldigt certifikat.

Hvad kan du bruge et speedbådskørekort til?

Du kan gå utallige fede oplevelser i møde med et speedbådskørekort. Næste gang du er på charter ferie og gerne vil leje en båd, for at opleve feriedestinationen fra vandsiden. Selv uden et speedbådskørekort, kan du gøre dette, men med kortet har du en større tryghed på vandet, og hvordan du hurtig lære en ny båd og havn at kende. Beviset er internationalt og kan bruges i det meste af verden.

Hvad må du sejle med et speedbådskørekort?

Med et speedbådskørekort i hånden har du ret til, at føre alle typer både op til 15 meter i længden uden begrænsning på motorens størrelse. Speedbådskørekort gælder dog ikke for erhvervsfartøjer. Der gælder desuden særregler for fritidsfartøjer, der medtager passagerer.

Hvem kan du møde på holdet?

Vil du være en dygtig sejler?

Se alle vores sejlerkurser her 

Andre har spurgt til

Prøvedeltageren skal være fyldt 16 år. Der er ikke krav, om at du skal have sejlerfaring. Rigtig mange af dem der tilmelder sig, har aldrig sejlet før! Prøvedeltageren skal medbringe legitimation, som kan anvendes af censor til at identificere prøvedeltageren. Hvis prøvedeltageren ikke består prøven, skal der anmeldes en ny prøve, før eleven igen kan gå til prøve. Der skal ifølge Dansk Sejlunion gå min. 14 dage mellem prøverne. Så der er tid til at læse op på lektien.

Prøvedeltageren skal være fyldt 16 år, men vi afholder ungdomshold helt ned til 13 år. Kontakt vores kundeservice for interesse.

Betalingen foregår på hjemmesiden og kvitteringen sendes til din mail. Censorgebyret betales på dagen, enten kontant eller MobilePay. Kvitteringen skal du også medbringe, hvis du benytter dig af muligheden for at øve sejlads inden kursusstart.

På alle vores kurser giver vi beståelsesgaranti. Det skal forstås på den måde at skulle man, mod forventning, ikke bestå prøven på prøve dagen, så får man tilbudt et nyt kursus, hvor den eneste udgift er selve prøvegebyret.

Du kan med et varsel på minimum 48 timers varsel inden kursusstart om booke det tilmeldte kursus, men Sejlgo betaler ikke penge for et købt kursus retur, da dette anses som bindende.

Så vidt som muligt afholder vi altid kurset, der kan dog være vejr forhold, som gør at det må flyttes til en anden dag. Det er dog sjældent og vi har ekstra sejlertøj til de lidt våde dage. Vi tillader os også at om booke enkelte deltagere, såfremt der er under 4 tilmeldte deltagere på holdet.

Vi har mange kursister, som ikke har den store sejlererfaring, og nogle ønsker blot at have muligheden for at låne eller leje en båd på ferien. Men pas på! Ofte starter det med en forelskelse og ender det med en livslang kærlighed til sejlerlivet.

Den teoretiske prøve afholdes som en multiple-choice test udarbejdet af censor. Der er ca. 30 spørgsmål.
Den praktiske prøve foregår i vores undervisningsbåd, hvor du bliver ført igennem øvelserne. Selvom du ikke har sejlet før, så skal vores instruktør nok hjælpe dig sikkert igennem. Det er selvfølgelig med dig som skipper.

På kursusdagen gennemgås teorien fra A-Z, og den praktiske del øves med vores instruktør inden prøven.
Du lærer om søvejsregler, afmærkninger i danske farvande, vigeregler, hvordan man læser et søkort og ikke mindst om sikkerhed og brand til søs. Ved den praktiske del lærer du at styre efter kompas og lave pejlinger, manøvrere en speedbåd på åbent hav og i høj fart, nødstop og at føre båden sikkert tilbage i havn for at blive lagt til kaj. Derudover øves der mand-over-bord-manøvre, stik og knob.
Du får en fed og lærerig dag på vandet og går herfra med ny viden og sikkerhed i at kunne føre en speedbåd sikkert og lovligt.
Det er vigtigt for os, at du tager dit speedbådscertifikat i trygge rammer. Derfor er alt vores udstyr og vores undervisningsbåd i topklasse, så du får maksimalt udbytte og en god oplevelse.
I tilfælde af at du er ordblind, så informer vores instruktør. På den måde har både du og vi det bedst mulige udgangspunkt for at få dig godt igennem dagen.
En kursusdag starter kl. 09.00 og slutter typisk omkring kl.16.00. Det er intensivt, så medbring højt humør.
Her kan du læse om kravene til speedbådscertifikatet:
https://dansksejlunion.dk/media/hpunlg3m/proevekrav-for-speedba-dsproeven.pdf

Efter den forberedende del derhjemme er det tid til det fysiske kursus. Vi starter med den teoretisk gennemgang og derefter den praktiske del i båden, hvor de forskellige manøvrer trænes. Sidst på dagen kommer censor forbi og tager jer ud på vandet, hvor I skal vise, at I har lært ved de forskellige øvelser, samt svare på de spørgsmål, han kommer med.
Langt de fleste af vores kursister består, og har du forberedt dig hjemmefra, så skal vores højt motiverede instruktør nok få dig godt igennem en spændende og lærerig dag.

Vi har haft stor efterspørgsel og opbakning på vores ungdomshold i alderen 13 – 16 år. Selvom aldersgrænsen for et speedbådscertifikat er 16 år, er det ikke ens betydning med at det først er der, dit barn begynder at sejle. Vores ungdomshold er for unge, som ønsker at kende reglerne og sikkerheden til søs. Skriv til os for at høre om åbne ungdomshold.

Sejl med os

01.

Sikkerhed ombord

Det er ofte ikke en hændelse, som skaber alvorlige ulykker, men flere sammenfaldne! Med viden og træning kan du sejle sikkert

02.

Brug dit kompas

Når du kan navigere efter kompas og navigationsudstyr, står hele verden åben uanset kursen

 
03.

Brug dit søkort

Bliv tryg under turen, ved at kunne læse dit søkort korrekt

04.

Sikkert i havn

Langt de fleste skader ved sejlads sker i havnen. Kom sikkert i havn med godt sømandsskab

Scroll til toppen

Vil du have alle de nødvendige tips og tricks på vandet og ved kajen? 🚤

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.
150 DKK på en værdikupon til vores sejlerkurser