fbpx

Speedbådskørekort

Tag dit speedbådskørekort hos Sejlgo i Svendborg eller Fredericia for kun 1300 kr og bliv sejlklar på 1 dag. Vi lærer dig alt om at sejle en speedbåd, sikkerhed i havnen, navigationsregler – og ikke mindst en fed oplevelse på vandet.

Speedbådskørekort hos Sejlgo

Lær at sejle med et speedbådskørekort

Med et speedbådskørekort må du sejle både op til 15 meter i længden med en motorkraft på over 25 HK.

Den danske lovgivning kræver at du har et gyldigt certifikat, hvis du vil sejle en båd efter følgende kriterier: 

Over 4 meter, (under 4 meter) som er planende eller har en motorkraft på mere end 25 HK. For speedbåde over 4 meter er det forholdet mellem motorkraften og bådens længde, der afgører kravet.

Hos Sejlgo bliver du sejlklar på én dag og det koster kun 1300 kr og 400 kr hvis du tager det online. 

Du skal være fyldt 16 år for at kunne få udstedt et bevis.

Kursister lærer om navigation til søs på speedbådskørekort

Speedbådskørekort hos Sejlgo

Vores undervisning er med en pædagogisk tilgang i en humoristisk tone, hvor alle personligheder og niveauer kan være med. Du får både teoretisk og praktisk undervisning. 

Vores kurser foregår primært i weekenden, og du bliver klar til at sejle sikkert og lovligt på blot én dag (ca. 8 timer) med lidt forberedelse hjemmefra.

Når du booker et speedbådskursus, vil du få tilsendt alt undervisningsmateriale, som vi anbefaler du læser grundigt igennem inden kursusdagen. Du skal regne med at bruge ca. 2 – 4 timer på denne del.

Læs hvordan du forbereder dig bedst.

Bestil kursus her

Hos Sejlgo tilbyder vi både fysisk undervisning (klasse undervisning) og et online selvstudie. 

Vores fysiske kurser bliver afholdt i Svendborg og Fredericia, typisk i små hold, for at holde kvaliteten i undervisningen.

Hvis du ikke fandt et tidspunkt, der passer dig, kan du altid foreslå en dato til os her.

Klasseundervisning

1300 kr.

Inkluderet:

- Book flere deltagere ved kassen

+ 600 kr. til censor- og administrationsgebyr på prøvedagen

Online selvstudie

400 kr.

Inkluderet:

+ 600 kr. til censor- og administrationsgebyr på prøvedagen

Sådan ser dagen ud

På alle vores speedbådskurser vil der være sørget for de nødvendige redskaber.

På kursusdagen starter vi med teoriundervisningen (ca. 5 timer). Her vil du blive undervist i søvejsregler, afmærkninger, vigeregler, bøjer og sikkerhed til søs. 

Herefter rykker vi videre til den praktiske del (ca. 3 timer), som foregår på vandet i vores speedbåde. Her lærer du bl.a at manøvrere en speedbåd på vandet, styre efter kompas, udføre korrekt mand over bord øvelse og føre båden sikkert i havn.

Til sidst vil du blive eksamineret af en uvildig censor, og består du begge prøver, kan du få udstedt dit speedbådskørekort.

Husk på kursusdagen at medbringe legitimation, godt humør og påklædning efter vejret

Sejlgo underviser underviser kursister
Klasseundervisning for kursister i speedbåd-min

Alt du skal vide inden kurset

Du skal være fyldt 16 år, før du kan erhverve et speedbådskørekort. Når du booker et kursus, fremsender vi undervisningsmaterialet, og du kan derfor i teorien godt påbegynde undervisningen inden du er fyldt 16 år.

Kurset kræver ingen forudsætninger eller erfaring med sejlads, men vi anbefaler at man forbereder sig godt hjemmefra. Du skal igennem meget information på én dag og det kan hurtigt blive overvældende.

Er du ordblind? Fortvivl ikke! – hvis du blot informerer inden kurset, så skal vi nok sørge for de nødvendige redskaber.

Vores undervisere

Vi prioriterer kvalitet og individualitet i alle vores aktiviteter. Når du deltager i vores speedbådskurser, vil du møde Troels og Joakim. Vi har kombineret erfaring med ungdommens gå-på-mod, hvilket giver os mulighed for at skabe en lærerig og underholdende dag for alle.

Troels Hald sejlgo underviser
Joakim Frost Skjellerup sejlgo underviser
speedbådskørekort

Speedbådskørekort regler

Forstå de generelle regler, krav og retningslinjer for et speedbådskørekort. På den måde kan du navigere trygt og sikkert på vandet. På et kursus hos Sejlgo vil du lære alle regler, og ikke mindst gode huskeregler til hvordan du får dem ind på rygraden.

Find svar på nedenfor:

 • Hvornår man skal have et speedbådskørekort
 • Hvad du kan bruge et speedbådskørekort til
 • Hvad du må sejle med et speedbådscertifikat

Lær de generelle speedbådskørekort regler her

Hvad koster et speedbådskørekort?

Priserne på et speedbådskørekort svinger alt afhængig af hvor du tager det. Normalt ligger priserne imellem 1400 – 2000 kr. med alt inklusiv, enkelte steder kan det sikkert findes billigere. Hos Sejlgo koster:

 • Et fysisk kursus 1300 kr. + censor- og administrationsgebyr kr. 600 kr.
 • Et selvstudie koster 400 kr. + censor- og administrationsgebyr på 600 kr. 
Vi tilbyder løbende kampagner og rabatter, så det kan være en god ide at tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Har du mistet eller dumpet dit speedbådskørekort?

Hos Sejlgo giver vi dig beståelsesgaranti på alle fysiskekurser (og ikke online selvstudier). Skulle du mod alle forventninger dumpe et kursus, kan du tage et nyt kursus – ganske gratis. Dog opkræves et nyt prøvegebyr. 

Beståelsesgarantien forudsætter at du aktivt har deltaget i undervisningen og forberedt sig godt hjemmefra.

Har du mistet eller du skal bestille et nyt speedbådskørekort, kan du kontakte Søfartsstyrelsen.

Ofte stillede spørgsmål

Du kan sagtens komme på vandet uden at have et speedbådskørekort. Men hvis båden har nedenstående indikationer, er et gyldigt speedbådscertifikat påkrævet:

 • Hvis båden er mellem 4-15 meter
 • Hvis båden er under 4 meter og har en motor med over 19kW* / 25 hk.
 • Hvis båden er planende

*kW = (bådens længde i meter) ^2 + 3 (hk = kW*1,36) – er din motor er større end resultatet på formlen skal du have et speedbådscertifikat.

OBS: Fra d. 1 maj 2020 skal alle der manøvrere din speedbåd eller vandscooter have et gyldigt speedbådsbevis eller vandscooterbevis. Førhen var det nok, hvis der var én ombord, som havde et gyldigt certifikat.

Priserne på et speedbådskørekort svinger alt afhængig af hvor du tager det. Normalvis ligger priserne imellem 1400 – 2000 kr. med alt inklusiv, enkelte steder kan det sikkert findes billigere. Hos Sejlgo koster det:

 • Et fysisk kursus 1300 kr. + censor- og administrationsgebyr kr. 600 kr.
  (prisen inkluder undervisningsmateriale, fuld forplejning i form af drikkevarer og frokost)
 • Et selvstudie koster 400 kr. + censor- og administrationsgebyr på 600 kr. (prisen inkluder undervisningsmateriale)

Det hurtige svar er 16 år, før man må erhverve sig et speedbådskørekort. Med ved booking af et speedbådskursus hos os fremsender vi materialet ved gennemført køb, og derfor kan man i teorien godt påbegynde undervisningen inden du er fyldt 16 år. Men du kan først påbegynde sejlerkurset og gå op til prøverne efter fyldt år.

Prøvedeltageren skal være fyldt 16 år. Der er ikke krav, om at du skal have sejlerfaring. Rigtig mange af dem der tilmelder sig, har aldrig sejlet før! Prøvedeltageren skal medbringe legitimation, som kan anvendes af censor til at identificere prøvedeltageren. Hvis prøvedeltageren ikke består prøven, skal der anmeldes en ny prøve, før eleven igen kan gå til prøve. Der skal ifølge Dansk Sejlunion gå min. 14 dage mellem prøverne. Så der er tid til at læse op på lektien.

Du kan med et varsel på minimum 48 timers varsel inden kursusstart om booke det tilmeldte kursus, men Sejlgo betaler ikke penge for et købt kursus retur, da dette anses som bindende.

Så vidt som muligt afholder vi altid kurset, der kan dog være vejr forhold, som gør at det må flyttes til en anden dag. Det er dog sjældent og vi har ekstra sejlertøj til de lidt våde dage. Vi tillader os også at om booke enkelte deltagere, såfremt der er under 4 tilmeldte deltagere på holdet.

Vi har mange kursister, som ikke har den store sejlererfaring, og nogle ønsker blot at have muligheden for at låne eller leje en båd på ferien. Men pas på! Ofte starter det med en forelskelse og ender det med en livslang kærlighed til sejlerlivet.

Se vores andre sejlerkurser

Scroll to Top