Tag duelighedsbevis og bliv sejlklar på en weekend i svendborg

Drømmer du selv om at sætte kursen, så tag et duelighedsbevis og få påbegyndt rejsen. Kurset giver dig den fornødne sikkerhed og giver dig redskaberne til at blive en dygtig sejler. Vi kommer igennem sikkerheden til søs om bord på et fritidsfartøj, hvordan du sejler forsvarligt, samt hvordan man generelt navigerer i danske farvande. Denne viden kan du også tage med dig til internationale farvande. 

Klassehold i teoretisk prøve

2.200 kr.

Inkluderet:

Ovenstående pris dækker over alt materiale & forplejning i form af frokost på dagen (ex. censor- og administrationsgebyr på samlet 550 kr.)

Selvstudie + teoretisk prøve

750 kr.

Inkluderet:

Ovenstående pris dækker over alt undervisningsmaterialet derudover skal der betales 500 kr. til censor- og administrationsgebyr på prøvedagen

Duelighedsbevis

Duelighedsbeviset er til dig, der vil have et mere indgående kendskab til sejladsens verden. Du lærer alt det grundlæggende om sejlads, sikkerhed og forholdet mellem havet og båden. Du lærer, hvordan du bruger bådens motor og sikkerhedsudstyr, hvordan du aflæser søkort, planlægger sejlruter og styrer båden mest hensigtsmæssigt – og så lærer du en masse om regler og forholdsregler, som er essentielle for, at du kan begå dig ansvarligt og sikkert på havet. Hos SejlGo kan det tages på en weekend. Det er vigtigt for os, at du efter kursusforløbet har en sikkerhed i at færdes på vandet. Duelighedsbeviset er for både sejl- og motorbåde.

Duelighedskurset inkluderer undervisning, undervisningsmateriale, beståelsesgaranti, mad og drikke.

Er du helt ny sejler kan det være en fordel at starte med et speedbådscertifikat. Speedbådscertifikatet er også gældende for den praktiske del og giver dig den bedste forudsætning for at komme godt igennem duelighed. 

DUELIGHEDSBEVIS HOS SEJLGO​

Vores kurser er typisk i weekenden. Du medbringer legitimation og godt humør, så klarer vi resten og serverer frokost, te og kaffe. For at få det ”fulde” duelighedsbevis skal man udover duelighedsteorien også have bestået en praktisk prøve. Har du allerede et speedbådscertifikat, vil dette gælde for den praktiske prøve.
Skulle du ikke allerede have taget den praktiske prøve, giver vi en rabat på kr. 350 kr., hvis du tager denne prøve hos os. Man skal være 16 år for at føre en båd, der kræver certifikat, men du kan i teorien godt tage kurset inden du fylder 16 år. 

(Fredag kl 17.00 – 21.00) Dag 1 – Gennemgang og øvelser af følgende:
Sikkerhed til søs, krav til skipper, personligt / kollektivt sikkerhedsudstyr, kritiske situationer/brand/mand over bord, skibsførerens ansvar, søvejsregler, vigeregler, skibslys, lyd- og lyssignaler, lanterner og dagsignaler.

(Lørdag kl 09.00 – 17.00) Dag 2 – Gennemgang og øvelser af følgende:
Farvandsafmærkninger, flydende- og fast afmærkning, vejret – vind og bølgerne, skyer og temperatur, vejrudsigter – vejrtyper og sejlads, principper for navigation.

(Søndag kl 09.00 – 17.00) Dag 3 – Gennemgang og øvelser af ovenstående, og derefter kommer en af Søfartsstyrelsen bemyndigede censorer og afholder prøven med jer, inden vi et par timer senere kan fejre, at beviset er i hus.

Bøger og materialer om duelighedsbevis

Du skal bruge kurslinealer, passer, søkort og skriveredskaber under hele kurset. Vi sørger for, at alt er klar til dig henover weekenden. Ved booking af et kursus hos os får du tilsendt vores undervisningsmateriale, så du har mulighed for at forberede dig på indholdet i løbet af weekenden. Vi underviser bl.a. fra en båd der kræver yachtskippereksamen af tredje grad og der vil ligge en udlånt bog klar til dig henover weekenden. Alt i alt sørger vi for det hele, når du har foretaget bookingen.

Duelighedsprøven

Prøven består af en praktisk og en teoretisk prøve. Begge prøver aflægges over for den samme censor. Bestået forudsætter, at begge prøver gennemføres med et tilfredsstillende resultat.

Ønsker du et selvstudie?

Hvis du allerede har forståelsen for sejllads og gerne vil sidde med teorien i ro og fred, så kan du tage vores selvstudier. Her tilsender vi dig alt undervisningsmateriale lige efter du har tilmeldt dig. 

Hvad koster et duelighedsbevis?

Et duelighedbevis hos SejlGo koster 2.200 kr for 3 kursusdage, eksklusive adminstrations- og censorgebyr. 

Priser på prøverne

Teoriprøve i duelighedsbevis – Administrations- og censor gebyret for den praktiske prøve er 550 kr. og betales på prøvedagen. Gebyret går til Søfartsstyrelsen bemyndigede censor, som vil være tilstede på prøvedagen.

Praktisk prøve duelighed – Administrations- og censor gebyret for den praktiske prøve er 550 kr. og betales på prøvedagen. Har du allerede et speedbådscertifikat, skal du ikke tage den praktiske prøve, da den svarer til den for duelighedsbeviset.

Internationale certifikater med beståelsesgaranti

Når du har bestået et af vores kurser, modtager du et internationalt gældende certifikat. Alle vores prøver afholdes i samarbejde med Dansk Fritidssejler Union og Dansk Sejlunion, der er godkendt af Søfartsstyrelsen til at afholde prøver og udstede certifikater indenfor sejlads. Vi tilbyder beståelsesgaranti, og det skal forstås på den måde, at skulle man mod forventning ikke bestå prøven, får man tilbudt et nyt kursus, hvor den eneste udgift er selve prøvegebyret. Langt de fleste af vores kursusdeltagere består prøverne i første forsøg.

Du bestemmer selv

Vi har kurser i både hverdage og weekender. Du bestemmer derfor selv hvornår du ønsker at tage dit speedbådskørekort. Tjek vores kursuskalender.

Dygtige og erfarne instruktører

Alle vores instruktører er alle sammen med med erfaring og en daglig gang i sejler branchen. Alle vores censorer og instruktører er certificeret hos Dansk Sejlerunion.

Små hold

Vi er allesammen meget forskellige når vi skal lære nye ting. Alle vores hold er mindre hold, således du som kursist får en mere 1:1 undervisningen - meget anderledes i forhold til mange andre sejlerskoler i Danmark

Kvalitet i undervisningen

Vi har skræddersyet vores helt eget undervisningsmateriale, som vi mener er det skarpeste på markedet. Undervisningen er baseret på mange års erfaringer, personlige fejltagelser og selvfølgelig gængse retningslinjer for undervisning af speedbådscertifikater i Danmark.

Masser af muligheder for at opgradere dine egenskaber

Vi udsteder alle tilgængelige beviser - speedbådscertifikater, duelighed- og vandscooterbeviser. Har du allerede taget et af vores kurser, så tilbyder vi rabat, hvis du vælger at tage flere. Skriv til vores kundeservice.

Gratis genopfriskningskurser

Hvis du allerede har et speedbådscertifikat, men ikke helt kan huske de basal ting, så kan du tage på et gratis genopfriskningskursus hos os.

Hvor stort et skib må du sejle med et duelighedsbevis?

Med et duelighedsbevis må du føre ikke-planende både på op til 15 meter (49 fod) i danske og internationale farvande. Faktisk må du også gøre det uden et duelighedsbevis, men det er en god idé at have, og de mange gode og sikkerhedsmæssige grunde har vi allerede nævnt ovenfor. Ønsker du ret til at sejle et fritidsfartøj over 15 meter? Så kræver det, at du er certificeret Yachtskipper af første- og/eller tredje grad.

Hvad består et duelighedsbevis af?

Et duelighedsbevis består af en teoretisk og en praktisk prøve hvor begge skal bestås. Den praktisk prøve er den selv samme undervisning som et speedbådskørekort. Har du allerede et speedbådskørekort, kan du spare en hel del. Den teoretisk del er den, hvor du skal vise at du har kendskab til bl.a. søvejsreglerne, afmærkning af farvandene og navigation. Dit bevis har ingen udløbsdato, og du har derfor glæden af det resten af livet. Hos Sejlgo har vi beståelsesgaranti på alle vores kurser, så du er garanteret din investering.

Hvad kan du bruge et duelighedsbevis til?

Et duelighedsbevis kan gavne alle. Med et duelighedsbevis kan du bl.a. leje både i udlandet, få havnepladser i Danmark, få en lavere forsikringspræmie og generelt passe bedre på sine medsejlende. Med et duelighedsbevis får du alt generelt viden om sejlads og livet til søs. Duelighedsbeviset er en rigtig god overbygning til et speedbådskørekort. Du får samtidig de nødvendige basiskompetencer, der betyder, at du forsvarligt kan manøvrere de fleste fritidsfartøjer. Det betyder du skal ikke navigation, ruteplanlægningen. VHF- undervisning kan suppleres til et duelighedsbevis. Du stifter samtidig kendskab til de mere mekaniske-dele såsom motoren, skroget, dine sejl og ikke mindst dit sikkerhedsudstyr.

Hvem kan du møde på holdet?

Vil du være en dygtig sejler?

Se alle vores sejlerkurser her 

Andre har spurgt til

Vores duelighedskursus starter typisk fredag morgen kl 09.00 og gentager dette henover weekenden. Du skal derfor sætte en hel weekend af til vores duelighedsbevis.

Vi har mange kursister, som ikke har den store sejlererfaring, og nogle ønsker blot at have muligheden for at låne eller leje en båd på ferien. Men pas på! Ofte starter det med en forelskelse og ender det med en livslang kærlighed til sejlerlivet.

På alle vores kurser giver vi beståelsesgaranti. Det skal forstås på den måde at skulle man, mod forventning, ikke bestå prøven på prøve dagen, så får man tilbudt et nyt kursus, hvor den eneste udgift er selve prøvegebyret.

Hvis du allerede har et speedbådskørekort kan du undlade den praktiske prøve ved duelighed.

Et duelighedbevis koster 2200 kr for 3 kursusdage uden adminstrations- og censorgebyr. 

Sejl med os

01.

Sikkerhed ombord

Det er ofte ikke en hændelse, som skaber alvorlige ulykker, men flere sammenfaldne! Med viden og træning kan du sejle sikkert

02.

Brug dit kompas

Når du kan navigere efter kompas og navigationsudstyr, står hele verden åben uanset kursen

 
03.

Brug dit søkort

Bliv tryg under turen, ved at kunne læse dit søkort korrekt

04.

Sikkert i havn

Langt de fleste skader ved sejlads sker i havnen. Kom sikkert i havn med godt sømandsskab

Scroll til toppen

Vil du have alle de nødvendige tips og tricks på vandet og ved kajen? 🚤

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.
150 DKK på en værdikupon til vores sejlerkurser