fbpx

Duelighedsbevis

Tag dit duelighedsbevis hos Sejlgo i Svendborg eller Fredericia. Drømmer du selv om at sætte kursen, så er et duelighedsbevis en start på rejsen.

Duelighedsbevis hos sejlgo

Lær at sejl med et duelighedsbevis

Kurset indeholder viden omkring bådmotorer, hvordan du tilser dine sejl og sikkerhedsudstyret ombord, hvordan du aflæser et søkort, planlægger en sejlrute og styrer en båd hensigtsmæssigt.

Hos Sejlgo bliver du sejlklar på én weekend og det koster kun 2500 kr og 750 kr hvis du tager det online.

Bestil kursus her

Hos Sejlgo tilbyder vi både fysisk undervisning (klasse undervisning) og et online selvstudie. 

Vores fysiske kurser afholdes i Svendborg og Fredericia, typisk i små hold, for at holde kvaliteten i undervisningen.

Hvis du ikke fandt et tidspunkt, der passer dig, kan du altid foreslå en dato til os her.

Teoretisk duelighed

2500 kr.

Inkluderet:

- Book flere deltager ved kassen

+ 600 kr. til censor- og administrationsgebyr på prøvedagen

Selvstudie

750 kr.

Inkluderet:

+ 600 kr. til censor- og administrationsgebyr på prøvedagen

Brian fra Trustpilot

God og professionel undervisning!
Et effektivt kursus, hvor der var afsat tilstrækkelig tid. Dygtige og venlige undervisere, som også sørgede for mad og drikke. Perfekt for dem der ikke ønsker at bruge flere dage i løbet af sejlsæsonen. Sejlgo får min bedste anbefaling. Jeg tog duelighedsbevis.

duelighedsbevis

Tine fra Trustpilot

Tak for en rigtig dejlig dag med seriøse – men også hyggelige og underholdende undervisere/instruktører, der formåede at skabe en tryg og afslappende atmosfære om prøven. Både på land og til vands.

Godt materiale til forberedelse hjemme. Der er rigtig mange detaljer at huske, så det var rart at kunne gennemgå det hele på forhånd – og så få underviserens grundige gennemgang med tips og gode huskeregler på selve dagen.
Skønne omgivelser både på land og vand og god forplejning 👌🏻og så til en skarp pris.
Kan varmt anbefales.

duelighedsbevis

Rie fra Trustpilot

Fem fede stjerner til Sejlgo, for en super weekend.
Jeg står nu med et duelighedsbevis i hånden, efter en super god weekend, med dygtige undervisere, god stemning, fuld forplejning og en professionel tilgang til tingene.
Hvis du står og overvejer et kursus hos Sejlgo, så kan jeg varmt anbefale det.

duelighedsbevis

Oliver fra Trustpilot

Jeg var for et par uger siden på et rigtig fedt duelighedskursus der strakte sig over en weekend. Meget kompetente undervisere, og god stemning hele vejen. Det var utrolig lærerigt, og jeg kan ikke helt forstå hvor meget jeg egentlig lærte på kun én weekend. Det kan klart anbefales👍🏻

duelighedsbevis

Sådan ser dagen ud

Der vil være fuld forplejning, pauser og masser af tid til dialog med underviser

Fredag kl. 17.00 – 21.00 

 • Sikkerhed til søs
 • Søvejsregler
 • Vigeregler
 • Skibslys
 • Lyd- og lyssignaler

Lørdag kl. 09.00 – 17.00

 • Farvandsafmærkninger
 • Vind og vejr
 • Kursplanlægning

Søndag kl. 09.00 – 16.00

 • Opsummering
 • Skriftlig prøve (censor tilknyttet)
Kursister lærer om vigeregler til søs i duelighed
Kursister har bestået det teoretiske duelighedsbevis hos sejlgo

Alt du skal vide inden kurset

Kurset kræver ingen forudsætninger eller erfaring med sejlads, men vi anbefaler at man forbereder sig godt hjemmefra.

Hvis du er ordblind, skal du blot informerer os inden kurset, så sørger vi for de nødvendige redskaber.

Vi tilbyder beståelsesgaranti og skulle du mod alle forventninger dumpe kurset, kan du tage det igen – ganske gratis. Dog opkræves et nyt prøvegebyr. 

Hvis du har købt et selvstudie og gerne vil på klasseundervisning i stedet for, kan vi nemt opgradere dit kursus.

Opgrader dit kursus her

Duelighedsbevis pris

Priserne på et duelighedsbevis til sejl- og motorbåde svinger alt afhængig af hvor du tager certifikatet. Normalvis ligger prisen mellem 2.500 – 6.000 kr. med alt inklusiv, enkelte steder kan det sikkert findes billigere.

Hos Sejlgo koster det:

 • Klasseundervisning i teoretisk duelighed koster 2500 kr. + censor- og administrationsgebyr kr. 550 kr. 
 • Et selvstudie koster 750 kr. + censor- og administrationsgebyr på 500 kr. 

Duelighedsbevis online

Hvis du allerede har god forståelse for sejllads og helst vil sidde med teorien, når det passer dig, så kan du tage vores selvstudie. Her tilsender vi dig alt undervisningsmateriale efter du har tilmeldt dig kurset. 

Når du føler dig klar til at gå op til prøverne, rækker du blot ud til os, så sørger vi for at booke censor, dog tilpasser vi med vores fysiske hold.

Typisk har vi duelighedsprøver 2 gange om måneden, men vi vil selvfølgelig altid forsøge at imødekomme dine behov.

duelighedsbevis regler

Regler for duelighedsbevis

Forstå de generelle regler, krav og retningslinjer for et duelighedsbeviset. På den måde kan du navigere trygt og sikkert på vandet. På et kursus hos Sejlgo vil du lærer alle regler, og ikke mindst gode huskeregler til hvordan du får dem ind på rygraden.

 • Hvad må jeg sejle med et duelighedsbevis?
 • Hvor stor en båd må du sejle uden et duelighedsbevis?
 • Hvad kan du bruge et duelighedsbevis til?

Vores undervisere

Vi prioriterer kvalitet og individualitet i alle vores aktiviteter. Når du deltager i vores duelighedskurser, vil du møde Troels og Joakim. Vi har kombineret erfaring med ungdommens gå-på-mod, hvilket giver os mulighed for at skabe en lærerig og underholdende dag for alle. Både Joakim og Troels har sejlet hele deres liv og har erfaring med kapsejlads og fritidssejlads. 

Troels Hald sejlgo underviser
Joakim Frost Skjellerup sejlgo underviser

Ofte stillede spørgsmål

Et duelighedsbevis er for alle som gerne vil have basiskompetencer og de fornødne redskaber indenfor sejlads. Med et duelighedsbevis kan du øge din chancer for at leje både i udlandet, få havnepladser i Danmark, få en lavere forsikringspræmie og generelt passe bedre på sine medsejlende.

Duelighedsbeviset er en rigtig god overbygning til et speedbådskørekort. Du kan med et duelighed forsvarligt manøvrere de fleste fritidsfartøjer. Du kan supplere et duelighedsbevis med et VHF-kursus og navigationskursus, hvor du får yderligere kendskab til at planlægning af sejlerturer.

Et duelighedsbevis er det udvidet navigations- og kursplanlægningskursus, hvor du bliver en bedre sejler. Det er derfor ikke et officielt certifikat. Ønsker du at sejle et fritidsfartøj på 15 meter eller derover kræver det, at du har en yachtskipper 3 eller en yachtskipper 1 – afhængigt af fartøjets længde.

Et duelighedsbevis er ikke et officielt certifikat, og derfor ikke adgangsgivende til officielle fartøjer. Men med et speedbådskørekort sejle både på under 15 meter og med en motoreffekt på over 20 hk. Ønsker du at sejle både over 15 meter skal du tage en yachtskipper.

For at leje en båd kræver størstedelen af udlejningsvirksomhederne, at du besidder et gyldigt duelighedsbevis eller et speedbådscertifikat. Der kan være flere grunde til dette. Det kan skyldes, at båden du ønsker at leje kræver et certifikat. Det kan ligeledes være påbudt af udlejerens forsikring, eller simpelthen være et krav fra udlejningsfirmaets side.

Prøvedeltageren skal være fyldt 16 år. Der er ikke krav, om at du skal have sejlerfaring. Rigtig mange af dem der tilmelder sig, har aldrig sejlet før! Prøvedeltageren skal medbringe legitimation, som kan anvendes af censor til at identificere prøvedeltageren. Hvis prøvedeltageren ikke består prøven, skal der anmeldes en ny prøve, før eleven igen kan gå til prøve. Der skal ifølge Dansk Sejlunion gå min. 14 dage mellem prøverne. Så der er tid til at læse op på lektien.

Du kan med et varsel på minimum 48 timers varsel inden kursusstart om booke det tilmeldte kursus, men Sejlgo betaler ikke penge for et købt kursus retur, da dette anses som bindende.

Så vidt som muligt afholder vi altid kurset, der kan dog være vejr forhold, som gør at det må flyttes til en anden dag. Det er dog sjældent og vi har ekstra sejlertøj til de lidt våde dage. Vi tillader os også at om booke enkelte deltagere, såfremt der er under 4 tilmeldte deltagere på holdet.

Vi har mange kursister, som ikke har den store sejlererfaring, og nogle ønsker blot at have muligheden for at låne eller leje en båd på ferien. Men pas på! Ofte starter det med en forelskelse og ender det med en livslang kærlighed til sejlerlivet.

Se vores andre sejlerkurser

Scroll to Top