Vandscooterbevis

Tag dit vandscooterbevis og bliv sejlklar på en aften

Tag dit vandscooterbevis i Svendborg altså i et område der minder om det caribiske øhav – nemlig det sydfynske. Vi lærer dig alt om at håndterer en vandscooter, herunder sikkert nødstop og mand over bord. Hvis du ikke allerede har et speedbådskørekort, kan du enten tage det først eller kan du tage den teoretiske del, som afsluttes med en skriftlig eksamen. Vi følger Søfartsstyrelsens bekendtgørelse og giver naturligvis Beståelsesgaranti, samt et seriøst og udbytterigt kursus.

BEMÆRK: En praktisk prøve kræver et gyldigt speedbådskørekort

Ovenståendepris dækker over alt materiale & forplejning i form af frokost på dagen (ex. censor- og administrationsgebyr på samlet 550 kr.)

Vandscooterkursus

Hvis du allerede har et speedbådskørekort, så kan du opgradere til også at måtte sejle vandscooter ved at medbringe din egen vandscooter og tage en praktisk prøve hos os. Tag vandscooterbevis som supplering til dit speedbådskørekort eller helt fra bunden og medbring din egen vandscooter. I må gerne være flere, der deles om samme vandscooter. Man må ikke længere føre en vandscooter med et speedbådscertifikat. For at sejle en vandscooter kræver det et særligt vandscooterbevis. Når du tager dit vandscooter kursus hos os, bliver du sejlklar på et sted imellem nogle få timer og en halv dag. Har du i forvejen speedbådscertifikat, duelighedsbevis eller på anden måde den teoretiske del, så skal du blot op til en praktisk prøve. Har du ikke det, så skal du til prøve i både teori og praktisk sejlads med vandscooter. 

Et vandscooterbevis hos Sejlgo

På kursusdagen får du intensiv teoriundervisning samt undervisning i de praktiske øvelser, der skal udføres til den gældende prøve. På kursusdagen skal du medbringe legitimation, egen vandscooter og være korrekt påklædt. Man skal være 16 år for at føre en vandscooter, men du kan i teorien godt tage kurset inden du fylder 16. år.

Hvad lærer du til vandscooterbevis hos Sejlgo?

Et vandscooterbevis giver dig ret til at føre en vandscooter i både danske og internationale farvande. Vandscooter Beviset sikrer, at føreren af vandscooteren har et grundlæggende kendskab til sejlads, søvejsregler og sit fartøj. Der er praktiske øvelser på vandet, på egen vandscooter og det afsluttes med en prøve over for censor.

Vandscooter prøven

Prøven består af praktiske øvelser med vandscooteren på vandet. Du skal også vise at du har kendskab til søvejsreglerne, vise sikker adfærd på vandscooteren samt løbende vurdering af risici under sejladsen, samt demonstrere sejlads med varierende hastigheder, herunder styring og manøvrering under acceleration og ved høj og lav hastighed.

Hvad koster et vandscooterbevis?

Hos SEJLGO koster den praktiske prøve kr. 600,- plus censor og admin. gebyr på kr. 550,-. Har du ikke allerede et speedbådscertifikat, skal du også have den teoretiske del – Praktisk og teoretisk del koster samlet kr. 1.100,-. Hvis du også vil have et speedbådscertifikat, kan du få det samlet – Speedbådskørekort + vandscooter teori og praktisk kursus kr. 1.700,-
(OBS! priserne er ex. censor- og administrationsgebyr på samlet 550 kr. pr. prøve)

Hvor er dit vandscooterbevis gyldigt?

Beviset er internationalt og kan bruges i det meste af verden.

Internationale certifikater med beståelsesgaranti

Vær opmærksom på at der bliver udført mere og mere kontrol, og at man IKKE må føre vandscooter uden et vandscooter bevis. OBS! Speedbådscertifikatet er ikke gældende til vandscooter. Vi tilbyder beståelsesgaranti og det skal forstås på den måde, at skulle man, mod forventning, ikke bestå prøven, får man tilbudt et nyt kursus, hvor den eneste udgift er selve prøvegebyret. Langt de fleste af vores kursusdeltagere består prøverne i første forsøg.

Du bestemmer selv

Vi har kurser i både hverdage og weekender. Du bestemmer derfor selv hvornår du ønsker at tage dit speedbådskørekort. Tjek vores kursuskalender.

Dygtige og erfarne instruktører

Alle vores instruktører er alle sammen med med erfaring og en daglig gang i sejler branchen. Alle vores censorer og instruktører er certificeret hos Dansk Sejlerunion.

Små hold

Vi er allesammen meget forskellige når vi skal lære nye ting. Alle vores hold er mindre hold, således du som kursist får en mere 1:1 undervisningen - meget anderledes i forhold til mange andre sejlerskoler i Danmark

Kvalitet i undervisningen

Vi har skræddersyet vores helt eget undervisningsmateriale, som vi mener er det skarpeste på markedet. Undervisningen er baseret på mange års erfaringer, personlige fejltagelser og selvfølgelig gængse retningslinjer for undervisning af speedbådscertifikater i Danmark.

Masser af muligheder for at opgradere dine egenskaber

Vi udsteder alle tilgængelige beviser - speedbådscertifikater, duelighed- og vandscooterbeviser. Har du allerede taget et af vores kurser, så tilbyder vi rabat, hvis du vælger at tage flere. Skriv til vores kundeservice.

Gratis genopfriskningskurser

Hvis du allerede har et speedbådscertifikat, men ikke helt kan huske de basal ting, så kan du tage på et gratis genopfriskningskursus hos os.

Hvornår skal man have vandscooterbevis?

Fra 1. januar 2018 skal man have et vandscooterbevis for at sejle vandscooter. Har du et fritidssejler bevis som også kaldes for speedbådskørekort, kan du nøjes med at bestå den praktiske del af vandscooterprøven for at opnå et bevis.

OBS! Nye regler – fra d.1 maj 2020 skal alle der manøvrere din speedbåd eller vandscooter have et speedbådsbevis eller vandscooter bevis. Før var det nok, hvis der var én ombord, som havde et gyldigt certifikat.

Hvad kan du bruge et vandscooterbevis til?

Du kan gå utallige fede oplevelser i møde med et vandscooter bevis. Du skal have et vandscooter bevis, og der skal være en gyldig ansvarsforsikring, når du sejler med vandscooter og du skal huske at overholde søvejsreglerne. Reglerne gælder altid, når du er fører, uanset om du er lejer eller ejer af vandscooteren/jet skiene.

Hvem kan du møde på holdet?

Andre har spurgt til

Betalingen foregår på hjemmesiden og kvitteringen sendes til din mail. Kvitteringen skal du også medbringe, hvis du benytter dig af muligheden for at øve sejlads inden kursusstart.

På alle vores kurser giver vi beståelsesgaranti. Det skal forstås på den måde at skulle man, mod forventning, ikke bestå prøven på prøve dagen, så får man tilbudt et nyt kursus, hvor den eneste udgift er selve prøvegebyret.

Selvfølgelig kan du det. På hjemmesiden skal du dog oprette hver enkelt bruger og betale for hver enkelt bruger. Vores system kræver et unikt brugernavn samt emailadresse for at kunne følge den enkelte kursist i undervisningen.

Sejl med os

01.

Sikkerhed ombord

Det er ofte ikke en hændelse, som skaber alvorlige ulykker, men flere sammenfaldne! Med viden og træning kan du sejle sikkert

02.

Brug dit kompas

Når du kan navigere efter kompas og navigationsudstyr, står hele verden åben uanset kursen

 
03.

Brug dit søkort

Bliv tryg under turen, ved at kunne læse dit søkort korrekt

04.

Sikkert i havn

Langt de fleste skader ved sejlads sker i havnen. Kom sikkert i havn med godt sømandsskab

Scroll til toppen

Vil du have alle de nødvendige tips og tricks på vandet og ved kajen? 🚤

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.
150 DKK på en værdikupon til vores sejlerkurser