fbpx

Speedbådscertifikat

Er du interesseret i at lære at sejle en speedbåd? Tag dit speedbådscertifikat hos Sejlgo. Vi tilbyder et grundigt og professionelt kursus, der sikrer, at du bliver en dygtig speedbådsfører. Du skal være fyldt 16 år for at kunne tage certifikatet. Hvis du er mellem 13 og 16 år anbefaler vi vores ungdomshold. Prisen for et speedbådscertifikat er 1300 kr. inkluderer både beståelses- & prisgaranti. Har du allerede et kørekort til motor- og speedbåd og gerne vil genopfriske din viden, kan du hoppe ombord på en af vores genopfriskningskurserEr du en mere erfaren sejler og gerne vil bygge merviden ovenpå dit speedbådsbevis, kan du med fordel booke et duelighedskursus.

Teoretisk og praktisk prøve

1300

Inkluderet:

- Book flere deltager ved kassen

+ 600 kr. til censor- og administrationsgebyr på prøvedagen

Selvstudie + praktisk prøve

400 kr.

Inkluderet:

+ 600 kr. til censor- og administrationsgebyr på prøvedagen

Bemærk: Vores meget erfarne instruktører sætter sikker sejlads i højsædet og sørger for, at du får en god oplevelse! Når du tilmelder dig kurset, accepterer du, at du deltager på eget ansvar. Det er vigtigt du oplyser om eventuelle lidelser, så alle får en god dag på vandet

Hvad indebærer et speedbådscertifikat kursus?

Vores speedbådscertifikat kursus er designet til at give dig den nødvendige viden og færdigheder for at kunne sejle en speedbåd sikkert og effektivt. Kurset dækker både teoretisk undervisning og praktiske øvelser.

Kurset indeholder blandt andet:

 • Navigation og søkort læsning
 • Sejladsregler og signaler
 • Miljøhensyn og ansvar som speedbådsfører
 • Mand over bord øvelser
 • Specifikke øvelser i praktisk sejlads
 

Hvad lærer du når tager et speedbådscertifikat hos Sejlgo?

Når du tager et speedbådscertifikat hos os, er kurset opdelt i en teoretisk og praktisk del, som giver dig en helstøbt uddannelse. Hele kursusdagen tager ca. 8 timer og bliver primært afholdt i weekenderne. Her er en oversigt over de forskellige aspekter af kurset:

Teoriundervisning

Undervisningen foregår i et klasselokale og inkluderer både tavleundervisning, gruppediskussioner og selvstudie. 

Du får tilsendt undervisningsmateriale, når du booker et kursus, så du kan forberede dig inden selve dagen. Undervisningsmaterialet hjælper dig med at forstå de forskellige emner, som bliver gennemgået på dagen. 

Vi anbefaler kraftigt at du gør dig en grund forberedelse, for vi skal meget information igennem på dagen. 

Teoriundervisningen slutter med en skriftlig prøve, som skal være bestået, før du kan rykke videre til den praktiske del.

Praktiskundervisning

Efter teoriundervisningen og bestået teoriprøve følger den praktiske del af kurset.

Her vil du få mulighed for at anvende din teoretiske viden i praksis ved at sejle en speedbåd sammen med andre kursister og en af vores erfarne undervisere. Du vil lære at manøvrere og styre speedbåden, samt hvordan du anvender udstyret ombord korrekt.

Sørg for at have varmt tøj med, uanset om vejrudsigten siger 30 grader, kan blæsten gøre det en smule koldt, når vi sejler. Det skulle nødigt være det, som gør dig ukoncentreret.

Skulle du have glemt varmt tøj, så har vi udstyr til rådighed på dagen. Den praktiske sejlads afsluttes med en prøve, hvor en uvildig censor skal bedømme din præstation.

Sådan ser dagen ud

 • Formiddag – Vi starter med teoriundervisningen, hvor du vil få gennemgået de forskellige emner fra undervisningsmaterialet samt erfarne tips fra vores undervisere
 • Efter frokost – Vil du afslutte den teoretiske prøve i form af ca. 30 multiple-choice spørgsmål. Herefter gælder den praktiske undervisning, hvor vi bevæger os ud på vandet, og til sidst bliver du eksamineret hos den pågældende censor.

Forberedelse

For at få mest muligt ud af kurset anbefales det, at du forbereder dig grundigt ved at gennemgå det fremsendte undervisningsmateriale. Materialet indeholder alt information der bliver gennemgået på dagen.

Ved at forberede dig får du opbygget et solidt fundament, der gør det lettere at forstå og genkende informationen på dagen. Du vil samtidig kunne tage større del i undervisningen og gøre det nemmere for dig selv at komme igennem den teoretiske prøve.

Er du usikker på om du kan klare den teoretiske prøve? Læs her hvordan du forbereder dig bedst til prøven. 

Inden du læser artiklen vil vi blot gøre det klart! Du kan sagtens bestå prøverne hvis du forbereder dig godt. Vores undervisere er til for at hjælpe dig hele vejen.

Speedsbådsprøven

Prøven består af en teoretisk del, hvor du skal besvare en lang række spørgsmål om sejlads, og en praktisk del, hvor du skal demonstrere din evne til at sejle en speedbåd sikkert og effektivt.

På mange områder minder det om dengang du tog dit kørekort til bilen, blot i en mindre skala. Men husk at meget af informationen indenfor sejlads er ny viden, som du måske har svært ved at holde op imod tidligere erfaringer. 

Når du har bestået prøven, er du i mål med dagen, og du kan nu se frem til at få tilsendt dit speedbådscertifikat til din adresse. Det er Dansk Sejlunion der udsteder dit speedbådscertifikat.

Hvad hvis jeg dumper et speedbådscertifikat?

Hvis du ikke består prøverne, skal du op til en ny prøve. Det kan desværre ikke ske samme dag. Skulle du dumpe en af prøverne på dagen, hjælper vores undervisere dig på med at booke en ny tid.

Imens du venter på en ny prøve, er det vigtigt at bruge tiden på at finde ud af, hvilke områder du har brug for at forbedre, og arbejde på at styrke din viden og færdigheder inden for disse områder.

Såfremt du ikke booker en ny tid på dagen, kan du ringe til os, når du føler dig klar. Det giver dig lidt ekstra tid til at få et overblik over din kalender.

Bliv både klogere generelle fejltagelser og hvordan du undgår dem.

Er du ordblind?

Hvis du er ordblind, vil vi meget gerne, at du informere os inden dagen. På den måde kan vores undervisere være mest muligt forberedt på at hjælpe og støtte dig og sørge for, at du får den ekstra nødvendige hjælp og vejledning for at gennemføre kurset og prøverne.

Speedbådscertifikat online

Hvis du ønsker at studere i fred og ro, kan du vælge vores selvstudie. Her har du muligheden for at bestemme, hvornår du vil tage et kursus og deltage i prøverne. Vi tilsender dig alt undervisningsmateriale ved tilmelding af kurset. Når du føler dig klar til den praktiske prøve, tager du blot fat i os også vi booker vi prøverne for dig.

Typisk har vi 4 dage om ugen, hvor du kan komme op til en praktisk prøve.

Speedbådscertifikat pris

Prisen for et speedbådscertifikat varierer afhængigt af den skole, du vælger. Du kan forvente at, prisen ligger mellem 1.500 og 2.500 kr. alt inklusiv. Hos os koster et fysisk speedbådscertifikat 1300 kr. + censor- og administrationsgebyr. Et selvstudie koster 400 kr + censor- og administrationsgebyr på 600 kr.

Når du sammenligner priser for speedbådscertifikat kurser, er det vigtigt at overveje, hvad der er inkluderet i prisen. Nogle kurser kan omfatte alt det nødvendige undervisningsmateriale, bøger og adgang til båd, mens andre kurser kan kræve, at du køber bøger eller andet materiale separat. Hos os er alle priser inklusiv alt du har brug for.

Personligt synes vi at du skal gå op i kvaliteten af undervisningen hos udbyderen, for hvad betyder 100 kr. til eller fra, hvis du står på vandet og noget uventet sker. Her skal du helst have de helt rigtige huskeregler for hvordan du bedst klarer en sådan situation. Du kan altid tjekke udbyderens trustpilot anmeldelser for at få et indtryk af, hvordan andre tidligere kursister har oplevet undervisningen.

Se vores 5 stjernet trustpilot score.

Speedbådscertifikat regler

Et speedbådscertifikat er et bevis på, at du har de rette færdigheder til at føre en speedbåd sikkert og i overensstemmelse med gældende lovgivning, regler og forskrifter. Nedenfor kan du læse kort om de grundlæggende regler for et speedbådskørekort.

Er du på udkig efter mere specifikke regler, kan du læse videre her.

Hvad må jeg sejle med et speedbådscertifikat?

Et speedbådscertifikat giver dig ret til at sejle motorbåde med en motor på over 25 hk og/eller en maksimal hastighed på over 15 knob. Motorbåden må max være 15 meter lang – specifikke beregninger her.

Certifikatet inkluderer både åbne og lukkede både, såvel som både indenbords- og udenbords motorer.

Hvis du vil sejle udenfor danske farvande, kan nogle lande og farvande have yderligere krav og begrænsninger, så det er altid en god ide at undersøge lokale regler, inden du sejler i et nyt område.

Hvor gammel skal man være for at tage et speedbådscertifikat?

Du skal være fyldt 16 år for at tage et speedbådscertifikat. Alderskravet er sat for at sikre alle der fører en speedbåd har en vis modenhed. 

Dog kan du hos Sejlgo sende dit barn på et af vores ungdomshold, som er skræddersyet til unge mennesker i alderen 13 – 16 år. De kan ikke erhverve beviset, men det giver de yngre sejlere en fordel, når de en dag må gå op til prøverne. 

Ydermere får de i en tidlig start respekt for vandet og hvordan de skal håndtere en uventet situation, hvis de er med familien på en sejltur. På vandet er der brug for alle.

De internationale regler for et speedbådscertifikat

Selvom det danske speedbådscertifikat generelt er anerkendt i mange europæiske lande, er det ikke nødvendigvis tilfældet overalt. I nogle lande kan der være krav om yderligere uddannelse, et lokalt certifikat eller andre tilladelser for at føre en speedbåd. For eksempel kræver visse lande et International Certificate of Competence (ICC) for at føre en båd.

Det er altid en god idé at undersøge de lokale regler og krav for det land, du planlægger at sejle i samtidig med du planlægger ruten. Medbring altid dit speedbådscertifikat samt eventuelle andre nødvendige dokumenter, når du sejler i udenlandske farvande. Hvis du umiddelbart ikke kan finde informationen, kan du altid kontakte os eller søfartsstyrelsen.

Knob og stik til speedbåden

Når du skal fortøje en speedbåd, er det vigtigt at kende de grundlæggende knob og stik. Her er kan du læse om de mest almindelige og nyttige knob og stik til speedbåden.

Hvilken speedbåd skal du vælge?

Når det kommer til at vælge en speedbåd, er der mange forskellige faktorer der kan spille ind. Her er nogle vigtige overvejelser, der kan hjælpe dig med at træffe det bedste valg:

 • Dit formål med at købe en speedbåd
 • Dit budget til at købe speedbåd for
 • Hvilken motor størrelse du ønsker
 • Hvilket materiale skroget skal være lavet af
 • Hvem skal sejle speedbåden udover dig

En af vores erfarne undervisere har skrevet en dedikeret artikel om forskellige typer af speedbåde og hvilken en der er den rigtige for dig.

Ungdomshold hos Sejlgo

Hos SejlGo tilbyder vi ungdomshold i alderen 13 til 15 år, så selvom aldersgrænsen for et speedbådscertifikat er 16 år, er det ikke ens betydning med at det først er der, dit barn begynder at sejle. Vores ungdomshold er for unge, som ønsker at kende reglerne og sikkerheden til søs. Før et ungdomshold bliver etableret skal der være minimum 4 personer, så derfor anbefaler vi at de unge går sammen i en vennegruppe og får en sjov og lærerig dag på vandet.

Vores undervisere på speedbådscertifikat

Du bestemmer selv

Vi har kurser i både hverdage og weekender. Du bestemmer derfor selv hvornår du ønsker at tage dine certifikater

Dygtige og erfarne instruktører

Vores instruktører er alle sammen med erfaring og en daglig gang i sejler branchen. Alle sammen certificeret hos Dansk Sejlunion.

Små hold

Vi er allesammen meget forskellige når vi skal lære nye ting. Alle vores hold er mindre hold, så du som kursist får en mere 1:1 undervisning - meget anderledes i forhold til mange andre sejlerskoler i Danmark

Kvalitet i undervisningen

Vores undervisningsmateriale er skræddersyet baseret på mange års erfaringer, personlige fejltagelser og selvfølgelig Søfartsstyrelsens krav til speedbådbeviser i Danmark.

Opgradere dine egenskaber

Vi udsteder alle tilgængelige indenfor sejlads. Har du allerede taget et af vores kurser, så tilbyder vi rabat, hvis du vælger at tage flere.

Gratis genopfriskningskurser

Hvis du allerede har et speedbådscertifikat, men ikke helt kan huske de basal ting, så kan du tage på et gratis genopfriskningskursus hos os.

Hvis du vil sejle en speedbåd med en motor på over 25 hk og/eller en maksimal hastighed på over 15 knob samt hvis båden er mere end 4 meter lang. Dette gælder for alle der sejler i danske farvande. Formålet med et speedbådskørekort er at sikre alle speedbådsfører kender de lovpligtige regler samt det kollektive regelsæt for at bevæge sig på vandet, så alle kommer sikkert i havn.

Prisen for et speedbådscertifikat varierer afhængigt af den skole, du vælger. Du kan forvente, at prisen ligger mellem 1.500 og 2.500 kr. alt inklusiv.

Hos os koster et fysisk speedbådscertifikat 950 kr. + censor- og administrationsgebyr. Altså 1500 kr. alt inklusiv.

Et selvstudie koster 400 kr + censor- og administrationsgebyr på 500 kr.

Du skal være fyldt 16 år for at tage et speedbådscertifikat. Alderskravet er sat for at sikre alle der fører en speedbåd har en vis modenhed.

Dog kan du hos Sejlgo sende dit barn på et af vores ungdomshold, som er skræddersyet til alderen 13 – 16 år. Det kan ikke erhverve beviset, men det giver de yngre sejlere en fordel, når de en dag må gå op til prøverne.

Ydermere får de i en tidlig start respekt for vandet og hvordan de skal håndtere en uventet situation, hvis de er med familien på en sejltur. På vandet er der brug for alle.

Prøvedeltageren skal være fyldt 16 år. Der er ikke krav, om at du skal have sejlerfaring. Rigtig mange af dem der tilmelder sig, har aldrig sejlet før! Prøvedeltageren skal medbringe legitimation, som kan anvendes af censor til at identificere prøvedeltageren. Hvis prøvedeltageren ikke består prøven, skal der anmeldes en ny prøve, før eleven igen kan gå til prøve. Der skal ifølge Dansk Sejlunion gå min. 14 dage mellem prøverne. Så der er tid til at læse op på lektien.

Du kan med et varsel på minimum 48 timers varsel inden kursusstart om booke det tilmeldte kursus, men Sejlgo betaler ikke penge for et købt kursus retur, da dette anses som bindende.

Så vidt som muligt afholder vi altid kurset, der kan dog være vejr forhold, som gør at det må flyttes til en anden dag. Det er dog sjældent og vi har ekstra sejlertøj til de lidt våde dage. Vi tillader os også at om booke enkelte deltagere, såfremt der er under 4 tilmeldte deltagere på holdet.

Vi har mange kursister, som ikke har den store sejlererfaring, og nogle ønsker blot at have muligheden for at låne eller leje en båd på ferien. Men pas på! Ofte starter det med en forelskelse og ender det med en livslang kærlighed til sejlerlivet.

Scroll to Top