fbpx

Speedbådsbevis

Vil du lære at sejle en speedbåd? Tag dit speedbådsbevis i Svendborg og Fredericia hos Sejlgo. Alt sammen i det smukke sydfynske øhav. Vi tilbyder dig et grundigt og gennemarbejdet kursus. Du med andre ord et godt fundament for at blive en dygtig sejler. Du skal være fyldt 16 år for at kunne gå op til beviset. Hvis du er mellem 13 og 16 år afholder vi løbende ungdomskurser. 

Prisen for et speedbådsbevis er 1300 kr. inkluderer både beståelses- og prisgaranti.

Har du allerede et speedbådskørekort og gerne vil genopfriske din viden, kan du hoppe på et af vores genopfriskningskurser. Vil du gerne vide endnu mere om sejlads, er vores duelighedskursus noget for dig.

Teoretisk og praktisk prøve

1300 kr.

Inkluderet:

- Book flere deltager ved kassen

+ 600 kr. til censor- og administrationsgebyr på prøvedagen

Selvstudie + praktisk prøve

400 kr.

Inkluderet:

+ 600 kr. til censor- og administrationsgebyr på prøvedagen

Bemærk: Vores meget erfarne instruktører sætter sikker sejlads i højsædet og sørger for, at du får en god oplevelse! Når du tilmelder dig kurset, accepterer du, at du deltager på eget ansvar. Det er vigtigt du oplyser om eventuelle lidelser, så alle får en god dag på vandet

Speedbådsbevis i svendborg

Speedbådsbeviset gennemføres med en teoretisk- og en praktisk prøve. Når du skal op til prøven, skal du blandt andet vise kendskab til søvejsreglerne, almindelig anvendelse af knob og stik, sikkerhedsudrustning og redningsudstyr. Det er alt sammen nyttig viden, når du skal føre en speedbåd forsvarligt, varetage sikkerheden ombord og i havnen.

Hvad lærer du når du tager et speedbådsbevis hos SejlGo?

Du får intensiv teoriundervisning, samt undervisning i de praktiske øvelser på vandet, der skal udføres til den gældende prøve. På den måde bliver du klar til at sejle både sikkert og lovligt på blot én dag med lidt arbejde hjemmefra. Der er også indlagt sjov og spas i løbet af undervisningen dagen og tid at nyde turen på vandet.

Speedbådsprøven

Prøven består af en praktisk og en teoretisk prøve. Begge prøver aflægges over for den samme censor. Bestået forudsætter, at begge prøver gennemføres med et tilfredsstillende resultat.

Forberedelse

Ved tilmelding til vores kursus får du adgang til vores online materiale. På den måde kan du, når det passer dig, bruge tiden på forberedelsen. Det vil gøre dig velforberedt inden kursusdagen, som består af både teori, praksis og en afsluttende prøve. Er du ordblind, så fortvivl ikke! – hvis du blot informerer vores instruktør, så har vi det bedst mulige udgangspunkt hjælpe dig igennem forløbet.

Vi har også gratis undervisningsmateriale på siden i form af undervisningsvideoer. 

Hvad kan du med et speedbådsbevis?

Speedbådsbevis giver dig mulighed for at sejle både på op til 15 meter. Beviset er internationalt og kan bruges i det meste af verden. Vi giver dig beståelsesgaranti, og du får et seriøst og lærerigt kursus. På kursusdagen får du intensiv teoriundervisning, samt undervisning i de praktiske øvelser på vandet, der skal udføres til den gældende prøve. På den måde bliver du klar til at sejle både sikkert og lovligt på blot én dag med lidt arbejde hjemmefra. Så snart du har booket dit kursus vil du få tilladelse til at sejle 30 dage op til prøven. Du skal blot være sammen med en person, som allerede har et speedbådsbevis. Hvis du allerede har adgang til en båd, så kan du dermed lovligt øve dig. Det er dog langt fra alle, som kommer på kurset, der har sejlet før.

Læs mere om de generelle speedbådskørekort regler. 

Har du brug for et speedbådsbevis?

Planlægger du at leje, købe eller bare sejle en speedbåd på vandet, er det vigtigt at du har et speedbådsbevis. Beviset bekræfter at du har de nødvendige færdigheder og den rette viden til at sejle sikkert og forsvarligt. Du har nemlig igennem et speedbådsbevis gennemgået teoretisk og praktisk undervisning, som skaber grundlaget for, at du kender de generelle regler til søs. Uden et gyldigt speedbådskørekort risikerer du at bringe både din egen og andres sikkerhed i fare. For selvom det lyder banalt og simpelt at styre noget, der minder om en fjernstyret bil på vandet, er der mange udefrakommende ting, som kan skabe en uvant situation. Hvis du bliver stoppet af politiet og fører en speedbåd efter visse specifikationer, får du en både. Derudover kræver mange forsikringsselskaber også, at føreren af speedbåden har et gyldigt certifikat, hvis ikke kan det i værste tilfælde ende med en kedelig forsikringssag, såfremt der skulle ske noget med båden. Har du din egen speedbåd får du med stor garanti ikke lov til at tegne en forsikring uden et gyldigt speedbådscertifikat.

Hvordan får du et speedbådsbevis?

For at få et speedbådskørekort skal du gennemgå et kursus enten via en sejlerskole, aftenskole eller forening. Der er mange som udsteder et gyldigt certifikat i Danmark.

Du kan på Søfartsstyrelsens hjemmeside finde en dedikeret liste over alle godkendte udbydere Under kurset skal du bestå en teoretisk og praktisk prøve, som bedømmes af en uvildig censor – typisk er censoren ansat hos dansk sejlunion.

Kurset strækker sig typisk over én dag og dækker emner såsom sikkerhed, navigation, ansvar, bådteknik, mand over bord og praktisk sejlads. Du skal være 16 år for at kunne gå op til prøverne.

Hvor er dit speedbådsbevis gyldigt?

Dit speedbådsbevis er gyldigt i alle europæiske lande og kan bruges til at sejle en speedbåd på op til 15 meter og med en hastighed på op til 30 knob. Læs de mere specifikke krav her

Hvis du ønsker at sejle i andre farvande end de danske, anbefaler vi de tjekker op på de lokale regler. Der kan nemlig være tilfælde, hvor et givent land har specifikke regler. I yderste tilfælde kan det kræve, at speedbådsbevis bliver suppleret med ekstra kurser.

Kræver din båd et speedbådsbevis?

Det afhænger af speedbådens størrelse og motorstørrelse. Såfremt din båd er mindre end 4 meter, har en motorstørrelse under 25 hk samt ikke kan planne, kræver den ikke et speedbådsbevis. Er din speedbåd derimod mellem 4 til 15 meter, motorstørrelsen over 25 hk og kan planne, kræver den et speedbådscertifikat.

Læs de helt specifikke regler her.

Hvad koster et speedbådsbevis?

Prisen for et speedbådsbevis varierer alt afhængig af udbyderen du tager den hos. Typisk ligger prisen mellem 1400 til 2000 kr alt inklusiv. Hos de fleste udbydere kan du også tage det online, hvilket gør prisen en smule billigere, dog slipper du aldrig for censor gebyret. Hos Sejlgo kan du både tage det fysisk og online. Hvor prisen her varierer mellem 600 – 1500 kr. alt inklusiv.

Vores undervisere på speedbådsbevis

Du bestemmer selv

Vi har kurser i både hverdage og weekender. Du bestemmer derfor selv hvornår du ønsker at tage dine certifikater

Dygtige og erfarne instruktører

Vores instruktører er alle sammen med erfaring og en daglig gang i sejler branchen. Alle sammen certificeret hos Dansk Sejlunion.

Små hold

Vi er allesammen meget forskellige når vi skal lære nye ting. Alle vores hold er mindre hold, så du som kursist får en mere 1:1 undervisning - meget anderledes i forhold til mange andre sejlerskoler i Danmark

Kvalitet i undervisningen

Vores undervisningsmateriale er skræddersyet baseret på mange års erfaringer, personlige fejltagelser og selvfølgelig Søfartsstyrelsens krav til speedbådbeviser i Danmark.

Opgradere dine egenskaber

Vi udsteder alle tilgængelige indenfor sejlads. Har du allerede taget et af vores kurser, så tilbyder vi rabat, hvis du vælger at tage flere.

Gratis genopfriskningskurser

Hvis du allerede har et speedbådscertifikat, men ikke helt kan huske de basal ting, så kan du tage på et gratis genopfriskningskursus hos os.

Scroll to Top